x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul ministru Nicolae Bănicioiu, achitat pentru luare de mită

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu, achitat pentru luare de mită

de Redacția Jurnalul    |    04 Oct 2024   •   14:20
Fostul ministru Nicolae Bănicioiu, achitat pentru luare de mită

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat decizia în procesul fostului ministru Nicolae Bănicioiu. Instanța supremă a decis încetarea procesului penal pentru acuzația de trafic de influență, invocând prescripția, dar l-a achitat pe Bănicioiu pentru luare de mită.

„(...) încetează procesul penal privind pe inculpatul Bănicioiu Nicolae (....) pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de (...), constatând că a intervenit prescripţia răspunderii penale”, se arată în sentință.

Instanța a decis confiscarea de la fostul ministru a sumei de 895.127,91 lei, reprezentată de dividende aferente anului 2013, distribuite de Hemos Med SRL, și de 396.994,21 lei, reprezentată de dividende aferente anului 2013, distribuite de SC Disan Ortomed SRL, bani primiți de Bănicioiu în schimbul traficării influenței în intervalul 26.02.2014 – 27.10.2014.

„Cu majoritate, (...) achită pe inculpatul Bănicioiu Nicolae (....) sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită prevăzută de (...), constatând că fapta nu există”, mai arată instanța.

Sentința are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

DNA îl acuza pe Bănicioiu că ar fi primit aproximativ 800.000 de euro de la doi oameni de afaceri ca să-și folosească influența pentru a numi anumiți manageri în spitale și pentru a direcționa fonduri către unitățile medicale cu care respectivii oameni de afaceri aveau contracte.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicolae banicioiu achitare