x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie O primărie din Constanța, obligată de instanță să acorde burse elevilor

O primărie din Constanța, obligată de instanță să acorde burse elevilor

03 Iun 2020   •   12:58
O primărie din Constanța, obligată de instanță să acorde burse elevilor

Primăria comunei Topalu, din județul Constanța, este obligată de instanță să plătească bursele elevilor, după ce Asociația Elevilor din Constanța (AEC) au dat 12 primării din județ în judecată. Acum, AEC cere bursele retroactiv.

 

AEC a acționat în instanță în luna noiembrie 2019 un număr de 12 unități administrativ-teritoriale din județul Constanța, pentru nerespectarea obligativității acordării burselor de merit, de performanță, de studiu și ajutor social elevilor, conform art.105 al Legii educației naționale nr.1/2011.

În urma deciziei instanței din luna februarie prin care era recunoscut dreptul elevilor de a beneficia de burse, Consiliul Local Topalu a fost obligat să emită o hotărâre prin care să stabilească numărul și cuantumul burselor elevilor.

Ulterior, CL Topalu a adoptat hotărârea prin care se stabilea numărul și cuantumul burselor, ceea ce a făcut ca elevii să își poată primi bursele.

„Din păcate, dreptul elevilor de a beneficia de burse nu a fost luat în considerare în întregime, deoarece banii proveniți din bursele elevilor nu vor fi acordați și pentru semestrul I al anului școlar în curs. AEC solicită autorităților din Comuna Topalu să acorde retroactiv bursele elevilor, astfel încât educația să nu fie tratată cu jumătăți de măsură, iar elevilor să le fie facilitat accesul la educație”, arată AEC într-un comunicat transmis miercuri.

Mediafax

×