x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Oficiile Inspectoratului pentru Imigrări s-au redeschis. Vor fi respectate regulile de distanțare socială

Oficiile Inspectoratului pentru Imigrări s-au redeschis. Vor fi respectate regulile de distanțare socială

18 Mai 2020   •   13:51
Oficiile Inspectoratului pentru Imigrări s-au redeschis. Vor fi respectate regulile de distanțare socială
Sursa foto: IGI/facebook

Activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) s-a reluat, începând de astăzi, la toate oficiile. Va fi posibilă astfle primirea şi eliberarea documentelor, acordare sau prelungirea dreptului de şedere şi înregistrarea rezidenţei cetăţenilor europeni.
Accesul persoanelor în interiorul spaţiilor de lucru cu publicul se face cu respectarea indicaţiilor poliţiştilor, a marcajelor şi regulilor de distanţare socială. Purtarea măştilor de protecţie este obligatorie.

"Reamintim cetăţenilor străini şi europeni că au la dispoziţie 90 de zile, de la data încetării stării de urgenţă, pentru a efectua demersurile necesare de înregistrare şi de preschimbare a documentelor care au expirat în această perioadă", se arată în comunicatul IGI. 

Activitatea de relaţii cu publicul se va desfăşura după programul normal de lucru, de luni până vineri, în intervalul orar stabilit la nivelul fiecărei structuri teritoriale de imigrări.
În funcţie de evoluţia situaţiei privind capacitatea de preluare şi procesare a documentelor, de la nivelul fiecărui judeţ, pot fi dispuse măsuri de prelungire a programului de lucru.

"Toate spaţiile de lucru sunt dezinfectate periodic şi igienizate cu rigurozitate, iar la intrarea în instituţie se recomandă folosirea produselor dezinfectante", precizează IGI.

Pentru evitarea staţionării şi aglomerării în spaţiile de lucru, este recomandată utilizarea portalului online de programare a documentelor, înainte de prezentarea la ghişeu.

Audiențele vor avea loc doar în cazuri speciale, vor dura 15 minute și vor fi respectate recomandările medicale.
Solicitanţii pot utiliza însă mijloacele alternative de comunicare electronică/poştală, urmând să primească răspuns. 

×
Subiecte în articol: imigranti imigrări