x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Opt persoane au fost inculpate, dintre care şapte sunt reţinute, după violenţele de la protestul de miercuri

Opt persoane au fost inculpate, dintre care şapte sunt reţinute, după violenţele de la protestul de miercuri

02 Feb 2017   •   23:32
Opt persoane au fost inculpate, dintre care şapte sunt reţinute, după violenţele de la protestul de miercuri
Sursa foto: Victor Stroe

Opt persoane au fost inculpate, dintre care şapte sunt în stare de reţinere, după violenţele de la protestul din noaptea de miercuri spre joi din Piaţa Victoriei, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei. 

Patru inculpaţi vor fi prezentaţi în scurt timp instanţei cu propunere de arestare preventivă, asupra celorlalţi patru fiind instituită măsura controlului judiciar. Cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un dosar privind infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit sursei citate. 

Miercuri noapte, timp de o oră, mai mulţi protestatari dintr-un grup izolat au aruncat cu petarde, fumigene, sticle şi pietre înspre forţele de ordine. Jandarmii au replicat cu gaze lacrimogene. În final, grupul a fost dispersat. 

Au fost confiscate mai multe sticle incendiare, petarde şi torţe, pregătite să fie folosite împotriva jandarmilor. Un panou publicitar şi coşuri de gunoi au fost incendiate, au anunţat atunci forţele de ordine.

Cinci persoane au fost rănite în urma acestor incidente, doi jandarmi şi trei civili, dar nu au fost în stare gravă. 

Peste 60 de persoane au fost conduse la audieri după incidentele violente. AGERPRES

×