x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Orban, înregistrat în timp ce solicita bani: Te gândeşti dacă poţi sau îmi dai un şut în fund

Orban, înregistrat în timp ce solicita bani: Te gândeşti dacă poţi sau îmi dai un şut în fund

19 Mai 2016   •   12:56
Orban, înregistrat în timp ce solicita bani: Te gândeşti dacă poţi sau îmi dai un şut în fund
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Deputatul Ludovic Orban i-a cerut unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru a-şi susţine campania electorală la posturi de televiziune, el motivându-şi demersul prin faptul că "nu vrea nimic de la partid" şi că oricum pretinde puţin pentru că "nu mai e cum era pe vremuri".

În rechizitoriul prin care Orban a fost trimis în judecată de DNA apar pasaje dintr-o convorbire purtată de deputat cu un om de afaceri, după ce primul a iniţiat în nume personal activităţi de natură a-i asigura sprijin financiar şi mediatic în timpul campaniei electorale.

Astfel, în martie 2016, afaceristul s-a întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care deputatul i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale ca şi candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruţi în numerar "tocmai fiindcă erau...pentru posturi TV".

"Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri că el pretinde puţin că nu mai e cum era pe vremuri. (...) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri să se gândească dacă poate să dea banii: 'te gândeşti dacă poţi sau îmi dai un şut în fund'. Ludovic Orban i-a spus că nu vrea nimic de la partid", se arată în rechizitoriu.

***
"Ludovic Orban: Am avut surprize şi de la ...(post de televiziune)... că sar calul...de aia nu ajungi la nicio întelegere cu ei...Păi ţi-am zis, pe sondajul de desemnare eu aveam 28% intenţie de vot, fără să-mi fac o zi de campanie, iar Buşoi, după toată campania lui, avea 18% fără potenţial de creştere. La mine potenţialul de creştere e mare. Eu m-am dus acum cam între 33 şi 35.

Ludovic Orban: Mă, ascultă-mă. Asta...le discutăm sigur şi mai în detaliu. Adică tu ştii că orice este util pentru Bucureşti, eu sprijin...fără...

Om de afaceri: Atuncea ţi-i pregătesc în nişte tranşe...

Ludovic Orban: Exact. Mi-ar trebui cam la sfârşitul săptămânii viitoare, începutul săptămânii celeilalte...".
***

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe deputatul Ludovic Orban, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Ludovic Orban este acuzat că a cerut de la un om de afaceri bani pentru campania electorală din vara anului 2016, arătând că are un buget de campanie limitat şi că doreşte "să aibă canale deschise' pe anumite posturi de televiziune. AGERPRES

×