x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Pădurar trimis în judecată pentru delapidarea a peste 13.500 de metri cubi de material lemnos

Pădurar trimis în judecată pentru delapidarea a peste 13.500 de metri cubi de material lemnos

07 Ian 2020   •   09:22
Pădurar trimis în judecată pentru delapidarea a peste 13.500 de metri cubi de material lemnos
Sursa foto: Emmanuel Huybrechts/ flickr.com

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru a fost trimis în judecată de către procurorii bistriţeni pentru delapidarea a peste 13.500 de metri cubi de material lemnos din gestiune, pe care ulterior i-a vândut altor trei persoane, întocmind şi acte false în acest sens.

Potrivit raportului de activitate pe luna decembrie 2019 făcut public de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pădurarul este acuzat de delapidare şi fals intelectual, după ce, în luna octombrie a anului 2018, şi-a însuşit fără drept din gestiunea sa cantitatea de 13.564 metri cubi material lemnos, pe care a remis-o celorlalţi trei inculpaţi în schimbul unor sume de bani, împreună cu documente întocmite în fals.

Falsele avize de însoţire a materialului lemnos au fost prezentate ulterior de către cei trei inculpaţi organelor de poliţie, atunci când transporturile de lemn au fost controlate.

Cei trei bărbaţi la care au ajuns lemnele însuşite ilegal au fost trimişi în judecată pentru uz de fals şi complicitate la delapidare.

Pe piaţa liberă, valoarea cantităţii de lemn delapidate de către pădurar depăşeşte 2,5 milioane lei.

Ocolul Silvic Dealu Negru gestionează fond forestier din cadrul Munţilor Călimani.

AGERPRES

×