x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Papici îi dă cartușe lui Dragnea

Papici îi dă cartușe lui Dragnea

de Dan Constantin    |    26 Ian 2017   •   17:21
Papici îi dă cartușe lui Dragnea

Liviu Dragnea a devenit ,,penal” și indezirabil pentru Iohannis în urma dosarului Referendum 2012. Liderul PSD consideră că pedeapsa - doi ani cu suspendare - este nedreaptă și a anunțat că va demonstra afirmația.

Este foarte interesant că toate personajele-cheie aflate pe traseul condamnării lui Dragnea au dispărut din peisaj. Lucian Papici, fabricantul dosarului de la DNA, povestește în “Kamikaze” cum s-a născut acuzarea.

,,Eu eram în concediu în vara lui 2012 când Daniel Morar m-a sunat că trebuie să mă întorc neapărat din vacanță, căci sunt informații copleșitoare din partea serviciilor (sublinierea noastră) cum că se pregătește o fraudă de proporții la referendum și că va trebui să facem o investigație preliminară. În acest dosar au fost angrenați șase procurori, jumătate din efectivele secției I. Dintre aceștia cel mai destoinic părea domnul procuror Bocșan, avea viziune, părea foarte determinat. Încet-încet, ceilalți procurori au renunțat să se implice și au rămas doar colega Mariana Alexandru și procurorul Bocșan. Și procurorul Bocșan l-a pus pe Dragnea sub acuzare, ba chiar i-a zis lui Morar la un moment dat că oare n-ar trebui să-l ducă pe Dragnea la arestare preventivă! Peste ceva timp însă, Morar mă cheamă și-mi spune: Vezi că Bocșan nu vrea să meargă mai departe, dă înapoi. Bocșan a condus foarte bine dosarul până la Dragnea, fraudele de la secțiile de votare. Dar lipsea cluul acestui dosar... implicarea lui Dragnea. M-a chemat Morar pe mine șă preiau dosarul, în faza cea mai grea, respectiv formularea acuzării în sarcina lui Dragnea.”

Interviul a fost publicat în octombrie 2013. Între timp am aflat că funcționau echipe mixte ,,SRI-procurori” pentru rezolvarea dosarelor. Echipa Referendumul s-a cam împrăștiat. Generalul Coldea, capul de unde plecau ,,informațiile colpleșitoare”, este trecut în rezervă. Morar este plasat la Curtea Constituțională, alături de șefa ÎCCJ, Livia Stanciu-Rarinca. Papici a plecat cu scandal din DNA, Mariana Alexandru s-a pensionat în regim de urgență; Gheorghe Bocșan s-a tras la umbră, la PÎCCJ, șef birou relații internaționale, pe un loc eliberat prin arestarea procuroarei Nicolae, devenită incomodă pentru Kovesi. Papici poate alimenta rezerva de cartușe pe care le va folosi Dragnea la demontarea Referendumului. 

 

×