x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții de amploare la rudele lui Leo de la Strehaia. Ce au găsit anchetatorii îngropate în curți

Percheziții de amploare la rudele lui Leo de la Strehaia. Ce au găsit anchetatorii îngropate în curți

13 Oct 2022   •   10:49
Percheziții de amploare la rudele lui Leo de la Strehaia. Ce au găsit anchetatorii îngropate în curți

Un număr impresionant de monede din aur au fost găsite îngropate în curțile rudelor cunoscutului infractor Leo de la Strehaia. Unele dintre acestea cântăresc câte un kilogram fiecare și au fost descoperite de polițiști în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat se ridică la circa 20 de milioane de euro.

Ancheta este desfășurată de polițiși și procurori de la Parchetul de  pe lângă Curtea de Apel București. Monedele au fost îngropate în curțile unor afaceriști din localitatea Strehaia, județul Mehedinți, scrie gandul.ro. În urma controalelor au fost confiscate și patru autoturisme Lamborghini,  în valoare totală de circa un milion de euro.

Dintre cele trei persoane la care au fost efectuate perchezițiile, doar una a fost găsită la locuință, celelalte două au reușit să fugă din țară. Acestea au postat anterior pe rețelele de socializare imagini cu mașinile de lux dar și cu monedele din aur. 

Persoanele suspecte sunt Justinian Mitea, singurul găsit la domiciliu, Florin Mituș și Mihai Mitea, care au părăsit țara. 

Leo de la Strehaia, pe numele lui adevărat Ion Stelică Mihai, se află în închisoare, unde execută o condamnare de 2 ani și 6 luni de detenție pentru evaziune fiscală. 

 

 

×
Subiecte în articol: Leo de la Strehaia monede din aur