x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii la clinica din Cluj a chirurgului Mihai Lucan. Medicul, acuzat de delapidare. Urmează să fie adus în București pentru audieri

Percheziţii la clinica din Cluj a chirurgului Mihai Lucan. Medicul, acuzat de delapidare. Urmează să fie adus în București pentru audieri

20 Dec 2017   •   08:58
Percheziţii la clinica din Cluj a chirurgului Mihai Lucan. Medicul, acuzat de delapidare. Urmează să fie adus în București pentru audieri

Update: Procurorii DIICOT se află în continuare în casa medicului Mihai Lucan. Potrivit anchetatorilor, acesta ar urma să fie adus la audieri în București. Cunoscutul medic este acuzat de delapidare. Prejudiciul se ridică la un milion de euro.

„Nu există nicio dovadă că au fost comise faptele de domnul profesor Lucan sau de Ciprian Lucan. Se bazează pe niște estimări pe care le-au făcut nu se știe cum, nu există o expertiză”, a declarat avocatul medicului Mihai Lucan.

Stire initiala. Poliţiştii DCCO, împreună cu procurorii DIICOT, efectuează percheziţii, miercuri dimineaţă, la clinica din Cluj a chirurgului Mihai Lucan, într-un dosar privind destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunii de delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, prejudiciul cauzat fiind de peste 5 milioane lei, au precizat surse judiciare.

Potrivit sursei citate, vor fi aduşi la Bucureşti, pentru audieri, şapte suspecţi în acest caz, precum şi alte 30 de persoane, ce vor avea calitatea de martori.

Percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române şi procurorii DIICOT-ST.

"Din primele verificări a reieşit că membrii acestui grup infracţional organizat avea drept scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceştia şi-ar fi promovat interesele. Gruparea infracţională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul menţinerii în funcţiile de conducere pe care le deţineau. În perioada 2005 - 2016, membrii grupului infracţional organizat ar fi devalizat persoana vătămată pe de o parte, în beneficiul altei clinici medicale private", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei.

×
Subiecte în articol: mihai lucan