x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Nouă persoane trimise în judecată de procurorii DNA într-un dosar de trafic de influență

Nouă persoane trimise în judecată de procurorii DNA într-un dosar de trafic de influență

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   11:30
Nouă persoane trimise în judecată de procurorii DNA într-un dosar de trafic de influență

Nouă persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA Galați într-un dosar care vizează infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată a nouă inculpați, dintre care unul cercetat în stare de arest la domiciliu și altul sub control judiciar, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.

Conform rechizitoriului, în perioada ianuarie 2022 - octombrie 2023, unul dintre inculpați, singur sau beneficiind de ajutorul a trei complici, ar fi pretins de la mai multe persoane (printre care și cele cercetate în prezenta cauză) foloase necuvenite constând în sume de bani (în total 51.800 euro și 18.003 lei) și alte bunuri în valoare de 1.200 lei, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor funcționari publici pentru angajarea acestora sau a unor rude în cadrul unor instituții publice, pentru obținerea permisului de conducere, pentru obținerea unor diplome de promovare a bacalaureatului etc.

În perioada martie 2022 - octombrie 2023, același inculpat ar fi primit sumele totale de 33.550 euro, 14.618 lei și alte foloase necuvenite în valoare de 1.330 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vrancea cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

„Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu trei inculpați în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de cumpărare de influență și complicitate la trafic de influență”, transmite DNA.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trafic influenta dna