x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie PNL va participa la discuţiile cu Iordache pe marginea legilor Justiţiei

PNL va participa la discuţiile cu Iordache pe marginea legilor Justiţiei

26 Sep 2018   •   12:49
 PNL va participa la discuţiile cu Iordache pe marginea legilor Justiţiei

Parlamentarii PNL vor participa la discuţiile cu preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei, Florin Iordache, pe marginea celor trei acte normative, a anunţat miercuri senatorul liberal Alina Gorghiu. 

"Nimic constructiv în ceea ce vrea să facă mai nou PSD. Modificarea din nou a celor trei legi ale Justiţiei ar fi o temă extrem de serioasă dacă nu ar aviza-o public domnul Iordache. Pentru că din gura domniei sale pare o grabă şi disperare pe care PSD văd că nu vrea să o explice. Cât despre convocarea pregătită de domnul Iordache cu membrii Comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul Justiţiei, cu asociaţiile profesionale, logic ar fi fost ca mai întâi să se aştepte decizia definitivă a Comisiei de la Veneţia şi mai apoi să aibă loc această întâlnire. Cert este că voi participa, atât eu, cât şi colegii mei, la această întrunire. Trebuie să-i spunem d-lui Iordache şi colegilor domniei sale din PSD că au ajuns exact în punctul în care am anticipat că se va ajunge. Legi prost croite, cu dispoziţii care afectează în principal independenţa magistraţilor sau a altor instituţii din sistem", a scris Gorghiu pe Facebook. 

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat marţi că, începând de săptămâna viitoare, va invita la discuţii toţi factorii implicaţi pentru a corela aceste acte normative cu observaţiile Comisiei de la Veneţia, iar, dacă este necesar, se va elabora o ordonanţă de urgenţă. 

"Am decis ca săptămâna viitoare să invit colegii din Comisia specială, să invit asociaţiile profesionale, Ministerul Justiţiei, Parchetul General, CSM-ul, în primul rând, dacă sunt anumite observaţii pornind de la observaţiile Comisiei de la Veneţia sau observaţiile care au rezultat în practică, să putem pune printr-o ordonanţă de urgenţă, la dispoziţia Ministerului Justiţiei, un text de lege pentru corelare. Şi mă refer aici la câteva observaţii pe care Comisia de la Veneţia le-a făcut. Eu, personal, îmi doresc un raport favorabil din partea Comisiei de la Veneţia", a declarat Iordache, la Palatul Parlamentului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu