x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Victor Ponta va contesta decizia procurorilor privind controlul judiciar

Victor Ponta va contesta decizia procurorilor privind controlul judiciar

06 Sep 2016   •   13:39
Victor Ponta va contesta decizia procurorilor privind controlul judiciar

Fostul premier Victor Ponta anunţă că va contesta miercuri, la ÎCCJ, decizia procurorilor DNA privind punerea sub control judiciar.


"Decizia procurorilor a fost următoarea 'să nu fac declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum şi la martorii audiaţi'. Această măsură o voi contesta mâine în faţa judecătorilor de la ÎCCJ! După decizia ÎCCJ voi putea să îmi expun punctul de vedere şi să îmi demonstrez nevinovăţia!", a scris Ponta marţi pe Facebook.

Citeşte şi DNA: Victor Ponta, pus sub control judiciar

El mai spune că nu l-a acuzat nimeni că a primit "220.000 (sau orice altă suma de bani)!".

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, de către procurorii DNA Ploieşti, în dosarul în care a fost audiat marţi.

Potrivit unui comunicat al DNA, Victor Ponta este urmărit penal într-un nou dosar, pentru folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Procurorii spun că Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câştiga.

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi", se arată în comunicatul citat.

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, mai arată DNA.

"Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil", se precizează în comunicat.

Sursa: AGERPRES

×