x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Prahova: Poliţia înştiinţează ÎCCJ că Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar

Prahova: Poliţia înştiinţează ÎCCJ că Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar

29 Dec 2016   •   17:31
Prahova: Poliţia înştiinţează ÎCCJ că Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova a transmis, joi, către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), documentele prin care informează instanţa supremă asupra faptului că fostul deputat Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar prin neprezentarea la sediul Poliţiei, au declarat surse judiciare. 

Potrivit acestora, Ghiţă trebuia să se prezinte la IJP Prahova la ora 10.30 pentru a semna în cadrul controlului judiciar, însă nu a venit şi nici a fost găsit de poliţişti la domiciliul său din municipiul Ploieşti, el încălcând, în acest fel, termenii controlului judiciar. 

În aceste condiţii, procurorii DNA Ploieşti vor cere arestarea preventivă a fostului parlamentar, au spus surse judiciare. 

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi. 

În aceste condiţii, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit, au precizat surse apropiate anchetei. 

Potrivit acestora, el a fost dat în consemn la punctele de frontieră şi este căutat pe teritoriul întregii ţări. AGERPRES

×