x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Primarul Iașului, audiat de DIICOT în dosarul imobilului din strada Sărărie

Primarul Iașului, audiat de DIICOT în dosarul imobilului din strada Sărărie

17 Dec 2021   •   17:10
Primarul Iașului, audiat de DIICOT în dosarul imobilului din strada Sărărie

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost audiat de DIICOT într-un dosar privitor la construirea unei clădiri de locuințe pe strada  Sărărie, din localitate.

"Am dat o declaraţie cu privire la aplicarea Legii 140 din 2014, în care eu mi-am declinat calitatea de autoritate. Această lege spune că primarii, viceprimarii, preşedinţii de consilii judeţene, primarul general al Capitalei, nu semnează pentru conţinut, ci doar în calitate de autoritate. Legea ar fi trebuit să fie cunoscută. Elementele de nelegalitate sunt în sarcina Consiliului Local, respectiv de secretara Consiliului Local, în funcţie, cea care de altfel a validat legalitatea tuturor documentelor", a spus edilul.

Au fost efectuate 24  de percheziții imobiliare în Iași și București, în aprilie 2021, de către procurori DICOT și polițiștii BCCO pentru înșelăciune. În dosar sunt vizați avocaţi, notari şi funcţionari publici. Cercetările privesc infracțiunile de înșelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, omisiunea sesizării.

În anul 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a obţine, în mod fraudulos, un teren al Primăriei Iaşi, pe care a fost construit un bloc de locuinţe. Prejudiciul estimat se ridică la 2 milioane de lei.

Terenul se află în centrul orașului și a fost cedat de autoritatea locală familiei Asimionesei pentru construcția unei pensiuni și a unei clădiri de birouri. Familia Asimionesei deţine publicaţia "Bună Ziua Iaşi" și  a construit de fapt un bloc de locuinţe.

×
Subiecte în articol: Mihai Chirica