x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Primele declarații ale polițistului care a accidentat-o mortal pe Raisa

Primele declarații ale polițistului care a accidentat-o mortal pe Raisa

20 Ian 2022   •   13:45
Primele declarații ale polițistului care a accidentat-o mortal pe Raisa
Sursa foto: Colaj Antena 3

Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa Nicoleta, a fost audiat de procurori, Acesta a susținut că nu i-a oferit fetei primul ajutor pentru că nu cunoștea procedura de resuscitare.

În plus, el a recunoscut că nu se afla în misiune, dar a explicat că avea semnalele luminoase pornite pentru a putea fi observat. Politistul  a recunoscut în fața anchetatorilor că a împins-o cu piciorul  pe fetiță să vadă dacă trăiește în urma impactului. Agentul a  mai declarat  că și-a schimbat geaca de teamă să nu fie linșat de mulțime. El a recunoscut ca avea viteză, dar nu știe cât.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, poliţistul a recunoscut că nu cunoștea procedura de resuscitare.

"A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte", a explicat avocatul Cuculis.

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa în accidentul din Bucureşti a recunoscut totul

Tatăl Raisei: „Voiam să-l întreb ce a avut cu copilul meu şi mi-au întors spatele"

Tatăl Raisei spune că șoferul a fost protejat de colegii săi, în timp ce fetița lui se afla într-o stare extrem de gravă. Mai mult, autorul accidentului nu a contactat familia.

„Nu m-a căutat. Probabil dacă o făcea era altceva. În afara faptului că a dat în copilul meu cu piciorul ca într-un câine. Măcar să se aplece să pună mână, să pună haina să o acopere", a spus acesta la Antena3.

El declară că ceilalți polițiști au fost preocupați să-și acopere colegul, în timp ce copilul zăcea pe asfalt. 

"Unde a făcut şcoala de șoferi l-au educat foarte prost. Nu a avut niciun gram de frână. Măcar să aibă bunul simț să recunoască. Purtătorului de cuvânt, domnișorica aceea în fustă scurtă şi micuță să nu-l mai acopere pe domnul poliţist că nu e poliţist. Adevăratul poliţist se vede în SUA în Germania. I-a adus haine că îi era frig, dar fetiţei mele nu îi era frig? Păcat că se întâmplă aşa ceva. Îi întrebam de vorbă şi îmi întorceau spatele. Voiam să-l întreb ce a avut cu copilul meu şi mi-au întors spatele", explică tatăl Raisei.

×
Subiecte în articol: raisa raisa accident