x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii au deschis dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii după scandalul din Parlament

Procurorii au deschis dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii după scandalul din Parlament

08 Feb 2022   •   13:45
Procurorii au deschis dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii după scandalul din Parlament
Sursa foto: Lucian Alecu

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după scandalul de luni din Parlament.

„În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform acestuia, marți procurorii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

"A fost o răbufnire a mea. E prima zi când merg în Parlament după ce o lună şi ceva am mers prin ţară şi pe la românii din străinătate, care mi-au spus: Faceţi ceva, domnule Simion. Nu putem să plătim facturile. Mi-au arătat taloane de pensie 1.300, 1.500 de lei, facturi de 2.000 de lei, şi îl vedeam iarăşi pe ministrul Popescu, cum, cu aceeaşi limbă de lemn, spunea că el nu e vinovat. De doi ani de zile se ocupă de energie. De doi ani de zile auzim aceleşi scuze, că nu poate. De doi ani de zile, îl fac vinovat, eu personal, şi am multe indicii despre care vom discuta în seara asta, că omul acesta este vinovat, dacă nu complice la distrugerea sistemului energetic românesc”, a explicat George Simion la Antena 3.

×
Subiecte în articol: George Simion Virgil Popescu