x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE: Procurorul Constantin Sima, la DNA

UPDATE: Procurorul Constantin Sima, la DNA

06 Feb 2017   •   13:22
UPDATE: Procurorul Constantin Sima, la DNA

Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, s-a prezentat luni la DNA, fiind citat pentru audieri.

La intrarea în sediul DNA, a fost întrebat de jurnalişti dacă el crede că este vreo problemă cu OUG 13 referitoare la modificarea Codurilor penale, procurorul răspunzând: "Nu ştiu, o să vedem".

Constantin Sima a precizat că nu a contribuit la elaborarea sau redactarea respectivei ordonanţe de urgenţă. "Nu, nu am contribuit", a spus Sima.

Săptămâna trecută, Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative şi că se efectuează acte procedurale.

"La Direcţia Naţională Anticorupţie s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate în competenţa de soluţionare a instituţiei, în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative. Ca urmare, în conformitate cu prevederile procesual penale, se efectuează acte procedurale cu privire la aspectele sesizate. Precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", informa DNA.

Anterior, Ministerul Justiţiei preciza că a primit o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, precum şi cu proiectul de lege referitor la graţiere.

"În cursul zilei de ieri, 1 februarie 2017, Ministerul Justiţiei a primit solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie - de a transmite, până la data de 2 februarie, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate şi completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal şi Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi cu proiectul de lege adoptat de Guvernul României pentru graţierea unor pedepse", comunica MJ.

Pe 2 februarie, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale şi graţierea.

Ulterior, Secţia pentru procurori din cadrul CSM a decis încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima.
 

AGERPRES

×