x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cinci persoane arestate preventiv după ce ar fi obligat mai multe tinere să se prostitueze

Cinci persoane arestate preventiv după ce ar fi obligat mai multe tinere să se prostitueze

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   20:45
Cinci persoane arestate preventiv după ce ar fi obligat mai multe tinere să se prostitueze

Cinci persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Buzău, după ar fi racolat mai multe tinere din România și le-ar fi obligat să se prostitueze în Marea Britanie și Irlanda.

Polițiștii și procurorii DIICOT Buzău au făcut 17 percheziții domiciliare în Buzău și Ilfov la imobilele utilizate de persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. În acealși caz au fost puse în executare alte 2 mandate de percheziție domiciliară, în Irlanda, în Galway și Limerick.

Anterior, doi polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu doi procurori DIICOT, s-au deplasat în Irlanda, pentru acordarea de suport operativ.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017, 12 persoane bănuite, din Buzău, ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat până în anul 2023, în scopul obținerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a mai multor tinere.

Astfel, membrii grupului ar fi racolat mai multe tinere, din diferite județe de pe teritoriul României (Buzău, Vrancea, Brăila), pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie și Irlanda şi pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în folosul acestora.

Serviciile sexuale ar fi fost anunțate pe site-uri web dedicate, iar actele infracționale s-ar fi săvârșit în apartamente închiriate, din diferite oraşe.

Membrii grupului ar fi transferat încasările în România, unde ar fi achiziționat diferite active, bunuri mobile și imobile, în vederea disimulării originii ilicite a veniturilor.

În urma perchezițiilor din România, au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 21.470 de euro, 4.300 de lei, 70 de lire sterline, 12 telefoane mobile, mai multe carduri bancare, un laptop, o cantitate de drog de mare risc (cocaină) și înscrisuri.

De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la șase imobile și șase autoturisme.

Două dintre autoturismele indisponibilizate, în valoare de 100.000 și respectiv 40.000 de euro, au fost preluate în custodie de către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

În urma perchezițiilor din Irlanda, a mai fost depistat un bănuit. De asemenea, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 9 telefoane mobile, un laptop și înscrisuri.

Perchezițiile domiciliare s-au desfășurat în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare irlandeze şi britanice, prin intermediul EUROJUST.

La sediul DIICOT Buzău au fost duse pentru audieri 9 persoane. Cinci dintre acestea, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, au fost reţinute, iar față de alte patru persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Joi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a celor 5 persoane reținute, pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: prostitutie arestaţi