x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Proxenet reținut în Bihor. Și-a infectat, intenţionat, una dintre victime cu HIV

Proxenet reținut în Bihor. Și-a infectat, intenţionat, una dintre victime cu HIV

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2023   •   13:00
Proxenet reținut în Bihor. Și-a infectat, intenţionat, una dintre victime cu HIV

Un bărbat a fost reținut în Bihor după ce s-a descoperit că, timp de patru ani, a folosit două femei pentru practicarea prostituţiei. Pe una dintre ele a infectat-o, intenţionat, cu HIV.

Procurorii DIICOT Oradea au dispus trimiterea în judecată a unui individ, aflat deja în arest preventiv, pentru trafic de persoane, transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, în forma tentativei și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 - 19.01.2023, inculpatul a transferat și adăpostit două persoane vătămate în diverse localități din România (Constanța, Cluj Napoca, Oradea, Arad, Brașov și București) în scopul obligării acestora la practicarea prostituției în folosul lui, costul cazărilor fiind achitat din sumele obținute din practicarea prostituției. Activitatea infracțională a fost întreruptă prin intervenția organelor de urmărire penală. Persoanele vătămate au fost constrânse să practice prostituția prin acte de violență și agresiune verbală, dar și prin inducere în eroare, inclusiv cu privire la faptul că sumele obținute din această activitatea ar putea fi folosite în vederea întreținerii familiei”, informează DIICOT.

De asemenea, individul a întreținut relații sexuale cu una dintre victime, deși știa că este diagnosticat cu sindromul imunodeficienței umane dobândite.

La o percheziție făcută în locuința individului, în ianuarie, a fost identificată și ridicată cantitatea de aproximativ un gram de canabis.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bihor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: proxenet victime hiv