x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Radu Mazăre a fost condamnat DEFINITIV pentru luare de mită în dosarul Polaris

Radu Mazăre a fost condamnat DEFINITIV pentru luare de mită în dosarul Polaris

03 Feb 2022   •   11:05
Radu Mazăre a fost condamnat DEFINITIV pentru luare de mită în dosarul Polaris

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre,a fost condamnat definitiv în dosarul Polaris. Acesta a primit 5 ani de închisoare pentru luare de mită, împreună cu fostul său partener de afaceri, Sorin Strutinsky.

Totodată, Radu Mazăre a fost achitat pentru infracțiunea de abuz de serviciu, dar a fost condamnat la 5 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pentru luare de mită. A mai primit un an de închisoare pentru conflict de interese în formă continuate dar instanța a contopit cele două pedepse și a decis să o aplice pe cea mai mare. 

Și Sorin Strutinsky a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită. 

Un alt partener de afaceri, Martin Eduard Stelian a fost achitat pentru abuz în serviciu și dare de mită. 

Societatea Polaris M Holding a fost achitată pentru complicitate la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu și dare de mită.

Instanța a dispus confiscarea de la inculpaţii Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Sorin Gabriel a câte 3.416.371,02 lei fiecare. Menţine sechestrul asigurător instituit asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Mazăre Radu Ştefan, Strutinsky Sorin Gabriel, Martin Eduard Stelian, S.C. Polaris M Holding S.R.L., Tolea Tudoriţa, Harpalete Doru Aurelian și Oprea Sorina Laura.

Decizia este definitivă.

×
Subiecte în articol: radu mazare