x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Primarul Sectorului 2, martor în dosarul blocului construit pe o suprafață mai mare ca cea înscrisă

Primarul Sectorului 2, martor în dosarul blocului construit pe o suprafață mai mare ca cea înscrisă

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2023   •   17:00
Primarul Sectorului 2, martor în dosarul blocului construit pe o suprafață mai mare ca cea înscrisă
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a fost martor, luni, în dosarul deschis în cazul blocului construit în Capitală pe o suprafață mai mare decât cea înscrisă.

Primarul Radu Mihaiu a recunoscut, pe pagina sa de Facebook, faptul că a fost martor în dosarul deschis de Poliția Capitalei.

„Azi (luni - n.r.) am sprijinit în calitate de martor o anchetă a poliției privind o construcție din sectorul 2. Am avut şi am toleranţă zero față de matrapazlâcuri imobiliare, aşa că voi pune la dispoziția autorităţilor tot ce e nevoie ca să se facă lumină în acest caz. Toată lumea trebuie să înțeleagă că, la sectorul 2, legile și regulile trebuie să fie respectate”, scrie primarul Sectorului 2 pe pagina sa de Facebook.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 2 au pus în executare luni 10 mandate de percheziție domiciliară în București, cât și în județele Ilfov și Dâmbovița, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

„În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă. Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire”, arată Poliția Capitalei.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: radu mihaiu bloc constructie