x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Rețea care racola persoane cu handicap pe care le exploata ca pe sclavi, destructurată

Rețea care racola persoane cu handicap pe care le exploata ca pe sclavi, destructurată

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2023   •   17:30
Rețea care racola persoane cu handicap pe care le exploata ca pe sclavi, destructurată

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 19 percheziții în județele Maramureș și Vrancea, destructurând o rețea care racola persoane cu handicap, pe care le exploata prin muncă, ca pe sclavi, supunându-le la chinuri greu de imaginat.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș, au pus în aplicare, miercuri, 19 mandate de percheziție domiciliară în județele Maramureș și Vrancea, într-o cauză de trafic de persoane şi supunerea la muncă forțată obligatorie.

Oamenii legii au reținut că mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în centre de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap, din județului Vrancea, ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate, pentru a fi exploatate prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș.

„Persoanelor vătămate le-ar fi fost reținute documentele de identitate, acțiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai mare. Persoanele vătămate nu ar fi fost plătite sau ar fi fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, ar fi fost adăpostite în condiții necorespunzătoare și exploatate prin recurgerea la amenințări și exercitarea de acte de violență fizică, acte care au determinat o puternică stare de temere în rândul acestora”, arată Poliția Maramureș.

La sediul DIICOT Maramureș au fost duse 14 persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și serviciilor de combatere a criminalității organizate Sălaj, Bistrița-Năsăud și Vrancea.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: retea handicap sclav