x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Revoltă la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii îşi suspendă activitatatea

Revoltă la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii îşi suspendă activitatatea

23 Dec 2019   •   10:03
Revoltă la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii îşi suspendă activitatatea
Sursa foto: Emmanuel Huybrechts/ flickr.com

Curtea de Apel București a anunțat că, începând de luni, suspendă pe termen nedeterminat activitatea instanței în cazul în care Guvernul își menține intenția de a tăia drepturile salariale ale magistraților, excepție făcând cazurile de materie penală, transmite Antena 3.

Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa de vineri a dezbătut intenția Guvernului de a „afecta stabilitatea financiară a magistraților”.

„Anunţatele intenţii ale Guvernului României de a diminua sporul pentru desfăşurarea activităţii în condiţii grele şi vătămătoare, prin modificarea OUG nr. 114/2018, precum şi de a elimina pensiile de serviciu ale magistraţilor, reprezintă o încălcare gravă a independenţei puterii judecătoreşti, calificată ca atare şi de către Curtea Constituţională a României în jurisprudenţa sa constantă”, a transmis, vineri, Curtea de Apel București printr-un comunicat de presă.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti solicită autorităților „ca indiferent de climatul social și politic, să dea dovadă în discursul public şi în activitatea desfăşurată de echilibru și prudență, nicio împrejurare neputând justifica încălcarea garanției constituționale a independenței justiției”.

×