x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Senatoarea Diana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea activității unui centru de vaccinare

Senatoarea Diana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea activității unui centru de vaccinare

17 Noi 2021   •   16:48
Senatoarea Diana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea activității unui centru de vaccinare
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatoarea Diana Șoșoacă are dosar penal după ce, la începutul lunii septembrie, împreună cu un grup de protestatari, a încercat să blocheze activitatea unui centru de vaccinare. Dosarul deschis de Parchetul General a fost declinat DIICOT-ului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Diana Șoșoacă are dosar penal după ce, în septembrie, un grup de protestatari antivaccinare condus de senatoarea independentă a blocat accesul într-un centru de vaccinare deschis în comuna Răchiţeni din judeţul Iaşi.

Imaginile protestului au fost postate de Şoşoacă pe Facebook.

„Minciuna carantinării localităţilor din România! Oamenii nu ştiu că sunt carantinați! Totul este o minciună! Cifrele sunt false! Raportările sunt false! Totul pt bani şi crimă”, era mesajul postat la filmarea trasnmisă în direct de Diana Şoşoacă.

În urma acestui eveniment, Diana Șoșoacă are dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarul a fost declinat DIICOT-ului.

Și CNCAV a luat poziție față de protestul grupului condus de Șoșoacă.

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populaţiei. Astfel de fapte se produc în contextul creşterii considerabile a ratei de infectare în rândul populaţiei şi a efortului depus în tot acest timp pentru susţinerea ritmului de vaccinare la nivel naţional”, a transmis, după protest, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Diana Șoșoacă dosar penal