x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Scandal la Ministerul Sănătății: Consultanță de 25 de milioane de euro din PNRR pentru proiect de 5 mil. euro. A fost sesizat Corpul de Control

Scandal la Ministerul Sănătății: Consultanță de 25 de milioane de euro din PNRR pentru proiect de 5 mil. euro. A fost sesizat Corpul de Control

16 Feb 2022   •   09:00
Scandal la Ministerul Sănătății: Consultanță de 25 de milioane de euro din PNRR pentru proiect de 5 mil. euro. A fost sesizat Corpul de Control
Sursa foto: Lucian Alecu

La Agenția Națională pentru Investiții în Sănătate funcționarea instituției este finanțată cu 5 milioane de euro și consultanța cu 25 de milioane de euro, potrivit PNRR-ului negociat de pe vremea când ministru al Sănătății era din USR. Actualul ministru, Alexandru Rafila, a sesizat Corpul de Control.

Alexandru Rafila a declarat, marți seara, că a găsit multe lucruri „ciudate” când a ajuns la Ministerul Sănătății, cel mai ciudat fiind faptul că nu a avut acces la documentele PNRR.

„Ceea ce a fost foarte ciudat pentru toată lumea care lucrează în Ministerul Sănătății este că niciun angajat din Ministerul Sănătății nu a lucrat sau nu a fost informat la acest program. Pare destul de ciudat, că era un program al Ministerului Sănătății. A fost lucrat pe persoană fizică, nu știu exact cum a fost lucrat. Acesta este un element și al doilea element este legat de faptul că consultanța, care, în mod evident, este necesară, de multe ori valoarea consultanței e mult mai mare decât valoare obiectivului care urmează să fie făcut”, a spus Rafila, la Antena 3.

Întrebat unde a găsit în PNRR cosultanță mai mare ca investiția, Rafila a dat exemplul Agenției Naționale pentru Investiții în Sănătate.

„Funcționarea agenției este finanțată cu 5 milioane de euro și consultanța cu 25 de milioane de euro. Așa a fost făcut programul. Nu pot să discut dacă este legal sau ilegal. Așa a fost semnat”, a mai spus ministrul Sănătății.

Rafila a precizat că a pus la dispoziția Corpului de Control al prim-ministrului documentația și va face și o informare publică.

„Vom face o informare. Vom pune la dispoziție nu neapărat documentele, ci elementele care sunt importante în acest program, să vadă toată lumea care sunt obiectivele, cum se fac, care este finanțarea care se alocă pentru fiecare obiectiv și cât înseamnă partea de asistență tehnică și nu e nicio problemă. Lucrurile astea trebuie să fie transparente, trebuie să fie cunoscute că nu cred că trebuie să reprezinte un secret, mai ales că vorbim despre ceva la care se face permanentă referire, că o să ne scoată din situația în care suntem. Aș vrea să se întâmple lucrul acesta. Noi facem tot ceea ce ține de noi ca să depășim momentul dar în mod evident trebuie să existe și informația către public, că într-un mod absolut onest și transparent”, a mai spus Alexandru Rafila.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila