x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sesizările pe numirile de la CNA și Curtea de Conturi, dezbătute de CCR pe 6 aprilie

Sesizările pe numirile de la CNA și Curtea de Conturi, dezbătute de CCR pe 6 aprilie

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2023   •   23:15
Sesizările pe numirile de la CNA și Curtea de Conturi, dezbătute de CCR pe 6 aprilie

Sesizările referitoare la numirea în funcție a președintelui Consiliului Național al Audiovizualului și la numirea unui consilier de conturi, vicepreședinte al Autorității de Audit vor fi dezbătute de judecătorii CCR pe data de 6 aprilie.

USR și Forța Dreptei au contestat la Curtea Constituțională ultimele numiri făcute la CNA și Curtea de Conturi. Este invocată încălcarea cvorumului legal de ședință și a mai multor decizii pronunțate de CCR.

„PSD și PNL tratează Parlamentul ca pe propria moșie, așa cum fac și cu România. La votul de miercuri pentru șefia CNA și conducerea Autorității de Audit de la Curtea de Conturi nu au avut suficienți oameni în sală pentru vot, dar au mers mai departe, în ciuda solicitării USR de a fi verificat cvorumul. Am depus, în acest sens, sesizări la Curtea Constituțională, împreună cu Forța Dreptei. PSD și PNL calcă în picioare Constituția pentru că se grăbesc să își împartă România ca pe o pradă, își împart instituțiile statului în spatele ușilor închise”, spune Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR.

USR semnalează că „numirile sunt făcute pentru politruci de partid”.

„La Autoritatea de Audit i-a venit rândul să fie numită o doamnă fără nicio competență în domeniu, fostă chimistă la o unitate SRI. Cât despre CNA, ar trebui să fie o instituție independentă, dar e total nefuncțională, iar la conducerea ei s-au grăbit să pună o persoană care a mai ocupat această funcție și a arătat deja că nu poate sau nu vrea să schimbe nimic în bine”, adaugă Moșteanu.

Sesizările depuse la CCR vizează Hotărârile Parlamentului 3/2023 și 4/2023 și este invocată încălcarea cvorumului legal de ședință și a mai multor decizii pronunțate deja de CCR.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: numiri cna ccr