x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Situație INCREDIBILĂ la Spitalul Județean Neamț. Toţi medicii de la secţia de ortopedie , reţinuţi pentru luare de mită

Situație INCREDIBILĂ la Spitalul Județean Neamț. Toţi medicii de la secţia de ortopedie , reţinuţi pentru luare de mită

06 Mar 2019   •   08:22
Situație INCREDIBILĂ la Spitalul Județean Neamț. Toţi medicii de la secţia de ortopedie , reţinuţi pentru luare de mită

UPDATE Colegiul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost convocat de urgenţă, miercuri dimineaţă, pentru a discuta situaţia de la secţia de Ortopedie, acolo unde patru din cei şase medici au fost reţinuţi, marţi seara, de Direcţia Generală Anticorupţie, fiind suspecţi de fapte de corupţie.

Managerul spitalului, Codruţ Munteanu, a declarat că este o situaţie nemaiîntâlnită, iar cei doi medici care au rămas în secţie nu pot asigura buna funcţionare a acesteia.

El a afirmat că şi la cabinetul de Ortopedie al Policlinicii se înregistrează o situaţie gravă, în condiţiile în care singurul medic a fost şi el reţinut de DGA, în acelaşi dosar, anunță Agerpres.

Până în acest moment, DGA Neamţ nu a oferit date din dosar şi nici care sunt persoanele acuzate, însă potrivit unor surse ar fi vorba despre patru medici din secţia de Ortopedie a spitalului şi de medicul care deserveşte cabinetul de Ortopedie din Policlinică.

Toţi medicii de la secţia de ortopedie a spitalului judeţean Neamţ au fost reţinuţi pentru luare de mită. Doctorii au fost duşi la audieri în cursul zilei de marţi, într-o amplă anchetă a DGA. 

Toți cei 5 medici de la Ortopedia Spitalului Județean Neamț care au fost conduși Parchet au fost reţinuţi pentru 24 de ore, anunță surse apropiate anchetei citate de vestea.net.

Informația a ajuns și la managerul Spitalului Județean care a precizat pentru Vestea.net că este vorba, din punct de vedere medical și managerial "de o situație de criză extremă, nemaiîntâlnită!"

4 dintre cei reținuți lucrau pe Secția Ortopedie din Spital, iar al cincelea lucra la Cabinetul din Policlinică.

Cei 5 medici vor fi duși miercuri la instanță cu propunerea de arest preventiv sau de control judiciar şi nu vor mai putea lucra la Spitalul Județean pe perioada anchetei.

Reținerea celor 5 a avut loc după o acțiunea a DGA coordonată de un procuror, cu sprijinul trupelor de la Jandarmerie, în cadrul celei ample acțiuni anticorupție derulată la Spitalul Județean Neamț. Neoficial se vorbeste despre fapte de corupție si de fals, mai concret de emiterea de certificate masluite folosite la pensionarea anticipată, dar nu este exclus deloc să fie vorba și de alte fapte.

×
Subiecte în articol: luare de mita