x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sorina Pintea va fi judecată de Tribunalul Maramureș în dosarul de corupție

Sorina Pintea va fi judecată de Tribunalul Maramureș în dosarul de corupție

04 Feb 2021   •   11:52
Sorina Pintea va fi judecată de Tribunalul Maramureș în dosarul de corupție

Dosarul de corupție al fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost trimis spre rejudecare la Tribunalul Maramureș de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta este acuzată de luare de mită.

"Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpata Sorina Pintea în favoarea Tribunalului Maramureş, instanţă căreia i se trimite dosarul. Definitivă", se arată în minuta deciziei.

Ea a fost trimisă în judecată pe 30 aprilie 2020 pentru luare de mită în formă continuată, în timpul exercitării funcției de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Dr. Constantin Opriş'' din Baia Mare.

În intervalul noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Sorina Pintea a pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţi ai unei societăţi comerciale sumele de 10.000 de euro - la 20 decembrie 2019 şi 120.000 lei - la 28 februarie 2020. Acestea reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică încheiat în anul 2019, al cărui obiect era proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator - sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din spital. 

"În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", transmite DNA.

Sorina Pintea a fost arestată preventiv la 20 februarie 2020, prin dispoziția Tribunalului București, și eliberată pe 6 martie 2020, ca urmare a deciziei Curții de Apel București. A fost apoi plasată sub control judiciar timp de 60 de zile. 
 

×
Subiecte în articol: sorina pintea ICCJ coruptie