DIICOT efectueaza perchezitii domiciliare la doctorit Lorena-Adriana Bîrleanu, șefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, suspectata ca le-ar fi administrat fiilor săi, de 11 și 15 ani, medicamente folosite de bolnavii de cancer în faze terminale.
In aceasta dimineata, politisti coordonati de un procuror DIICOT au descins la domiciliul doctoritei Birleanu, precum si la cabinetul unde activeaza.
Procurorii caută atat medicamente din genul celor administrate de medic propriilor copii, cat si diverse documente – retete prin care ea a prescris sau procurat respectivele substante.
La sediul DIICOT Suceava vor fi aduse pentru audieri patru persoane.
"Procurorii DIICOT Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava efectuează trei percheziţii, dintre care două domiciliare şi una la sediul unei instituţii publice, într-o cauză în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 7 din Legea nr. 143/2000", informează un comunicat al DIICOT, transmis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate, una dintre persoanele vizate de anchetă ar fi avut acces direct, prin prisma atribuţiunilor de serviciu, la reţete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic şi este bănuită că şi-ar fi administrat substanţe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale.
Percheziţiile vizează atât locuinţa şi biroul persoanei sus-menţionate, cât şi locuinţa unei alte persoane care ar fi ajutat-o la procurarea de medicamente ce conţin substanţe stupefiante sau psihotrope.
"La data de 14 martie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava a formulat către DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava o sesizare cu privire la suspiciunea că unor minori, în vârstă de 4 şi, respectiv, 15 ani, le-au fost administrate substanţe din categoria stupefiantelor de către o persoană ce a avut acces direct, prin prisma atribuţiunilor de serviciu, la reţete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic şi că şi-ar fi administrat substanţe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale", precizează comunicatul.
Prin ordonanţele din 18 martie, procurorii DIICOT Suceava au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi minori, iar în urma analizei probelor de urină s-a evidenţiat un rezultat pozitiv pentru opiacee şi benzodiazepine, arată sursa citată.