x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tăriceanu, despre acuzațiile de luare de mită: La mine nu a ajuns niciun ban și nu avea de ce să ajungă

Tăriceanu, despre acuzațiile de luare de mită: La mine nu a ajuns niciun ban și nu avea de ce să ajungă

11 Ian 2021   •   16:18
Tăriceanu, despre acuzațiile de luare de mită: La mine nu a ajuns niciun ban și nu avea de ce să ajungă
Sursa foto: Lucian Alecu

Călin Popescu-Tăriceanu respinge acuzațiile DNA conform cărora ar fi luat mită în perioada în care ocupa funcția de prim-ministru.

Acesta a afirmat că în perioada în care ocupa funcția de prmier nu s-au făcut plăți către Microsoft și, prin urmare, nu a primit „niciun ban”.

„Am o experienţă de 30 de ani, care mă face să cred că nimic nu este întâmplător. La mine nu a ajuns niciun ban şi nu avea de ce să ajungă. Dosarul Microsoft este legat de licenţele pe care statul român trebuia să le achite firmei Microsoft. În perioada mandatului meu, cu toate că au fost luate patru hotărâri de guvern, dintre care una era vizată de procurorul general de atunci, doamna Kovesi, nu au făcut decât să inventarieze licenţele Microsoft şi nu s-a plătit niciun ban către firma Microsoft în perioada mandatului meu. Deci, nu aveau cum să ajungă bani la mine. Din ce? Legătura se face cu consultanţii pe care PNL i-a avut o perioadă de vreme, care au avut un contract care a fost onorat în integralitate şi alte obligaţii nu au existat. Consultanţii au dat în judecată PNL pentru recuperarea sumei integrale a contractului. Nici eu, nici PNL nu am primit aceste sume. Această sumă de 800.000 de dolari este în capul DNA că ar fi fost într-un fel virată sau folosită de PNL. În dosar, eu nu apar ca fiind beneficiarul vreunei sume şi nici PNL, ca să fie clar", a afirmat Tăriceanu, luni, la Antena 3.

DNA cere Parchetului General sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru luare de mită.  

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu luare de mita dna