x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tăriceanu: Nu am în program o întâlnire cu delegaţia Comisiei de la Veneţia; dacă voi fi solicitat, voi da curs

Tăriceanu: Nu am în program o întâlnire cu delegaţia Comisiei de la Veneţia; dacă voi fi solicitat, voi da curs

11 Iun 2018   •   15:35
Tăriceanu: Nu am în program o întâlnire cu delegaţia Comisiei de la Veneţia; dacă voi fi solicitat, voi da curs

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că se va întâlni cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, aflată luni şi marţi în România, dacă va fi solicitat în acest sens. 

"Nu am în program aşa ceva. Am toată disponibilitatea oricând pentru o astfel de discuţie cu membrii Comisiei de la Veneţia, dar din ce ştiu programul oficial nu prevede până în acest moment (o întâlnire a delegaţiei cu preşedintele Senatului - n.r.). Dacă voi fi solicitat, voi da curs cu toată disponibilitatea şi cu tot interesul, pentru că o astfel de discuţie cred că ar utilă", a afirmat luni, la Senat, Călin Popescu-Tăriceanu. 

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia efectuează, luni şi marţi, o vizită în România pentru a avea un schimb de opinii cu privire la cele trei proiecte de modificare a legii referitoare la organizarea judiciară, a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii şi a legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Delegaţia va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, precum şi la Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Biroul procurorului general, Direcţia Naţională Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii, cu reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea legilor justiţiei, cu asociaţii ale judecătorilor şi procurorilor, cu organizaţii ale societăţii civile. 

Atât preşedintele, cât şi Comitetul de Monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat opinia Comisiei de la Veneţia, organ consultativ al CoE, alcătuit din experţi independenţi în domeniul dreptului constituţional, cu privire la cele trei proiecte de legi. AGERPRES

×