x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un cunoscut om de afaceri din Suceava a fost arestat pentru o țeapă cu Ferrari de 85.000 de euro

Un cunoscut om de afaceri din Suceava a fost arestat pentru o țeapă cu Ferrari de 85.000 de euro

de Redacția Jurnalul    |    27 Oct 2023   •   16:45
Un cunoscut om de afaceri din Suceava a fost arestat pentru o țeapă cu Ferrari de 85.000 de euro

Omul de afaceri sucevean Bogdan Vasile Pascari, cunoscut în industria imobiliară, a fost plasat în arest preventiv de către Judecătoria Sectorului 1, în urma acuzațiilor de înșelăciune. Se susține că Pascari a vândut fictiv un Ferrari cu un preț de 85.000 de euro unei persoane, deși nu mai deținea mașina.

Potrivit actului de inculpare, în perioada cuprinsă între 23 aprilie 2023 și 18 iulie 2023, Bogdan Pascari a indus în eroare o persoană prin prezentarea mincinoasă a situației, afirmând că îi va vinde un autoturism marca Ferrari California, în ciuda faptului că acesta fusese deja vândut unui terț de bună credință. Pentru a realiza această înșelătorie, el a folosit o factură fiscală în care se atesta în mod fals că emitentul, o persoană juridică, deținea dreptul de proprietate asupra autoturismului și că acesta urma să fie transferat persoanei vătămate. Ca urmare a acestor manevre, persoana vătămată a transferat suma de 85.000 de euro către Pascari.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București de arestare preventivă a inculpatului PASCARI BOGDAN VASILE în dosarul penal nr. 7698/P/2023. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului PASCARI BOGDAN VASILE pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.10.2023 până la data de 24.11.2023, inclusiv. În temeiul art.230 alin. (1) Cod procedură penală, dispune emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă şi comunicarea acestuia potrivit dispoziţiilor legale. (…) Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare pentru cei prezenți și de la comunicare pentru cei absenți”, se arată în minuta publicată pe portalul instanțelor.

Conform comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Pascari se confruntă cu acuzații similare și într-un alt dosar legat de înșelăciuni imobiliare. În calitate de administrator al firmei SC Alpha House Construct SRL, el este suspectat că a indus în eroare opt persoane, promițându-le că le va vinde apartamente într-un bloc construit de compania sa, în schimbul achitării unui avans. Conform procurorilor, Pascari nu a respectat promisiunile făcute, iar persoanele păgubite au depus plângeri împotriva sa.

×