x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Timiş: Avocaţii lui Frunzăverde au cerut în instanţă ca DNA să spună cine a făcut înregistrările ambientale

Timiş: Avocaţii lui Frunzăverde au cerut în instanţă ca DNA să spună cine a făcut înregistrările ambientale

13 Apr 2016   •   21:15
Timiş: Avocaţii lui Frunzăverde au cerut în instanţă ca DNA să spună cine a făcut înregistrările ambientale
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Curtea de Apel Timişoara (CAT) a amânat, miercuri, pentru data de 11 mai, cauza în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, pentru infracţiuni de corupţie, avocaţii solicitând în instanţă ca DNA să spună cine a realizat înregistrarea ambientală a clientului lor.

Soluţia CAT arată că instanţa "amâna cauza la data de 11 mai, pentru emiterea unei adrese către DNA - structura centrală".

Avocatul lui Sorin Frunzăverde, Adrian Fanu Moca, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că "apărarea a depus la termenul de astăzi o cerere la completul de judecată al CAT, prin care a solicitat DNA central să răspundă cine a pus suportul tehnic (cine a realizat înregistrarea ambientală a lui Sorin Frunzăverde, într-un local, n.r.) în dosarul de urmărire penală, DNA, SRI sau alte instituţii ale statului, şi dacă a existat mandat sau nu pentru acea înregistrare".

În funcţie de răspuns, apărarea va analiza dacă sunt sau nu valabile acele înregistrări care-l incriminează pe Frunzăverde în dosarul privind fapte de corupţie.

Potrivit avocatului lui Frunzăverde, este vorba despre o înregistrare ambientală din perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2014, în care acesta le cerea colegilor săi din PNL să-l voteze pe Klaus Iohannis.

Fostul preşedinte al CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin, în ianuarie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2014, în care a fost acuzat că şi-ar fi exercitat ilegal influenţa în scopul obţinerii mai multor voturi în favoarea candidatului partidului din care făcea parte, PNL.

În acelaşi dosar, fostul vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, pentru influenţarea declaraţiilor şi uz de fals.

Sorin Frunzăverde a fost acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorin frunzaverde