x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Patru tineri au tâlhărit un brașovean, căruia i-au cerut ajutorul după ce s-ar fi rătăcit prin oraș

Patru tineri au tâlhărit un brașovean, căruia i-au cerut ajutorul după ce s-ar fi rătăcit prin oraș

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2023   •   21:15
Patru tineri au tâlhărit un brașovean, căruia i-au cerut ajutorul după ce s-ar fi rătăcit prin oraș

Patru tineri sunt cercetați de polițiști, fiind acuzați că au tâlhărit un brașovean, căruia i-au cerut ajutorul după ce s-ar fi rătăcit prin oraș.

Polițiștii din Brașov au fost sesizați în 8 septembrie de un bărbat din municipiul Brașov, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie calificată, săvârșită de patru persoane.

În urma activităților specifice, polițiștii au stabilit că, înainte cu o zi, persoana vătămată ar fi fost contactată, prin intermediul unei rețele de socializare, de către mai multe persoane ce, sub pretextul că s-au rătăcit cu autoturismul prin Brașov, ar fi stabilit cu aceasta un punct de întâlnire, de unde să o preia, pentru a le îndruma prin oraș.

În parcursul deplasării, persoana vătămată s-ar fi răzgândit, moment în care, prin acte de violență și amenințări, aceasta ar fi fost deposedată de telefonul mobil, în valoare de aproximativ 2.700 de lei. Totodată, persoana vătămată ar fi fost lipsită de libertate timp de aproximativ o oră, după care ar fi fost amenințată cu acte de violență, pentru a nu sesiza polițiștii.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, aceștia au identificat persoanele bănuite, fiind vorba de 4 tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani.

În timpul documentării activității infracționale a acestora, două dintre persoanele bănuite ar fi lipsit de libertate o altă persoană vătămată, într-un imobil din municipiul Brașov și, prin adresarea de amenințări, ar fi încercat să obțină de la aceasta anumite sume de bani, precum și telefonul mobil.

La un moment dat, persoana vătămată a reușit să fugă, timp în care i-a căzut ceasul de la mână, care a fost însușit de unul din agresori.

În baza probatoriului administrat, Judecătoria Brașov a emis 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiile Brașov și Săcele și comuna Izvoarele din județul Prahova. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri, ce au fost folosite la comiterea faptelor sau au fost obținute în urma acestora.

Trei dintre tineri au fost identificați la adresele de domiciliu și duși la sediul Poliției Municipiului Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor preventive. Cea de-a patra persoană bănuită a fost identificată în municipiul Târgoviște și a fost adusă la Brașov.

În urma audierilor, toate cele patru persoane bănuite au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore, iar vineri judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus măsura arestării preventive a acestora pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub îndrumarea și supravegherea procurorului, pentru infracțiuni de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, furt și influențarea declarațiilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tineri talharit