x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader: Am propus ca pragul la abuz în serviciu să fie echivalentul salariului minim brut

Toader: Am propus ca pragul la abuz în serviciu să fie echivalentul salariului minim brut

01 Iul 2018   •   21:52
Toader: Am propus ca pragul la abuz în serviciu să fie echivalentul salariului minim brut

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că instituţia pe care o conduce a propus ca pragul pentru abuz în serviciu să fie echivalentul salariul minim brut pe economie.

"Am opinat - şi asta este propunerea noastră - ca pragul să fie echivalentul unui salariu minim pe economie, dar nu un minim net, ci un minim brut. Noi avem la Comisia specială pe cineva care reprezintă Ministerul Justiţiei (...). Noi am transmis deja această propunere. (...) Dacă valoarea e sub înseamnă că nu prezintă pericol social şi fapta nu intră în sfera ilicitului penal, va rămâne în sfera ilicitului disciplinar. Dacă valoarea pagubei e mai mare de salariul minim, se pune problema răspunderii penale, dar judecătorul are după aceea instrumente - şi procurorul, judecătorul în special - de a individualiza pedeapsa, pe de-o parte, modalitatea de executare a pedepsei, pe de altă parte, putând pronunţa şi amânarea executării pedepsei", a spus Toader, duminică, la RTV.

Comisia parlamentară specială privind legile Justiţiei va continua luni dezbaterile pe marginea modificărilor la Codul penal, unul dintre articolele care urmează să fie analizate fiind cel referitor la abuzul în serviciu.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 10,30, preşedintele comisiei, Florin Iordache, anunţând că raportul ar trebui să fie finalizat luni, astfel încât marţi să intre în dezbaterea plenului Senatului, prima Cameră sesizată cu acest proiect. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tudorel Toader