x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tribunalul Dâmboviţa a respins cererea lui Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei

Tribunalul Dâmboviţa a respins cererea lui Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei

17 Oct 2018   •   15:46
Tribunalul Dâmboviţa a respins cererea lui Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei
Sursa foto: Christian Silva/INTACT IMAGES

Tribunalul Dâmboviţa a respins miercuri cererea lui Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale. 

Soluţia poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. 

"(...) în dosarul penal nr.6843/120/2017, Tribunalul Dâmboviţa - Secţia Penală a pronunţat la data de 17.10.2018 următoarea hotarâre: (...) respinge ca neîntemeiată cererea formulată de petentul Omar Hayssam, deţinut în Penitenciarul Mărgineni, având ca obiect întrerupere executare pedeapsă. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Tribunalului Dâmboviţa. 

Pronunţarea a avut loc miercuri, după ce a fost amânată de mai multe ori. Dosarul în cauză a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa la data de 10 noiembrie 2017, în cauză fiind dispusă, de la primul termen, efectuarea unei expertize medico-legale. 

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. 

Totodată, Hayssam a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice. 

În 2006 Omar Hayssam a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: omar hayssam