x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce au găsit anchetatorii în casa baronului de Vaslui. Tudor Buzatu, despre mita primită: „M-a șocat suma de bani uriașă, monstruoasă”

Ce au găsit anchetatorii în casa baronului de Vaslui. Tudor Buzatu, despre mita primită: „M-a șocat suma de bani uriașă, monstruoasă”

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   16:12
Ce au găsit anchetatorii în casa baronului de Vaslui. Tudor Buzatu, despre mita primită: „M-a șocat suma de bani uriașă, monstruoasă”

Perchezițiile în cazul Dumitru Buzatu nu au avut loc în orașul Vaslui, ci la Mărășeni, un sat din comuna Ștefan cel Mare în care își are domiciliul fostul președinte al Consiliului Județean. Procurorii au ridicat din plicuri cu bani care proveneau din comercializarea de cireșe și porci și două laptopuri.

„Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate fac investigații în ceea ce privește averea lui Dumitru Buzatu. Reprezentanții celor două instituții vor să afle dacă banii pe care acesta îi are sunt obținuți legal sau nu”.

Tudor Buzatu spune că mai multe plicuri cu bani au fost ridicate de pe proprietatea șefului Consiliului Județean.

Plicurile conțin sume între câteva sute și câteva mii de lei, iar banii provin din vânzarea cireșelor și a porcilor, susține fiul lui Buzatu.

Potrivit acestuia, anchetatorii au mai ridicat două laptop-uri, dintre care unul era defect.

„M-a șocat suma de bani uriașă, monstruoasă”, a declarat Tudor Buzatu referitor la șpaga pe care ar fi luat-o tatăl său, Dumitru Buzatu, de la omul de afaceri Emil Savin. Mai mult, Tudor Buzatu a spus la Antena 3 CNN că tatăl său ducea o viață normală și sunt „șanse slabe” ca acesta să fi luat șpaga respectivă.

„Domniile voastre nu-l cunoașteți pe Dumitru Buzatu. Eu îl cunosc, știu cum trăia Dumitru Buzatu și cum făcea el lucrurile. Trăia o viață de om foarte normal...nu modest, modest înseamnă sărac. Trăia din pensie, din salariu, avea o fermă, avea un business. (...) Cum am putea avea următoarea conversație, să mă sune el pe mine și eu să-l întreb: băi, tată, tu chiar ai luat 1,25 milioane de lei șpagă? și el să spună: da sau nu”, a spus Tudor Buzatu, la Antena 3.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins, vinerea trecută, contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu faţă de măsura arestării preventive a acestuia, decisă în primă instanţă de Tribunalul Vaslui.

Ce au găsit anchetatorii în casa baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu

×
Subiecte în articol: Tudor Buzatu Mărășeni Dumitru Buzatu