x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader face un apel către toţi procurorii din România să îşi respecte competenţele profesionale

Tudorel Toader face un apel către toţi procurorii din România să îşi respecte competenţele profesionale

08 Oct 2018   •   13:22
Tudorel Toader face un apel către toţi procurorii din România să îşi respecte competenţele profesionale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut, luni, un apel către toţi procurorii din România să îşi respecte competenţele profesionale. El a declarat, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii în care a fost audiat candidatul propus pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că procurorii trebuie să aplice legea, în condiţiile în care ei nu sunt nici legiuitori, nici co-legiuitori. 

"Şi eu de astăzi voi face ca fiecare dintre noi să ne respectăm competenţele. Nu sunteţi legiuitor, nu sunteţi co-legiuitor, avizaţi pe legile favorabile. Aveţi dubii cu privire la o lege, dacă e oportunitatea reglementării, e treaba legiuitorului, dacă e neconstituţionalitatea legii, e treaba instanţei de contencios constituţional. În rest, trebuie să aplicăm legea", a afirmat Tudorel Toader. 

El a subliniat că are "deplin respect faţă de procurori", însă consideră că aceştia trebuie să înţeleagă "limitele legale". 

"Trebuie să înţelegem să ne respectăm limitele legale, limitele constituţionale. Tentaţia puterii, a românului, de a acapara, de a încerca să acaparăm alte puteri, alte competenţe, de a crede că le ştim pe toate şi uneori uităm să le facem complet, riguros pe ale noastre", a precizat Toader. 

Ministrul Justiţiei a anunţat că se va întâlni, miercuri, cu toţi procurorii din România care deţin funcţii de conducere. 

Pe de altă parte, Tudorel Toader a vorbit de necesitatea reformării Ministerului Public. 

"Încă Ministerul Public trebuie reformat în funcţionalitatea lui. Nu poţi să ai un dosar care să dureze cinci, şapte, 13 ani, cum aveau la DIICOT. Şi viaţa are dinamica ei, legislaţia asemenea, şi tot timpul avem măsuri de luat, de îmbunătăţit", a mai spus ministrul Justiţiei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader