x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tulcea: Mandate de arestare preventivă pentru şase tineri acuzaţi de vânzarea de substanţe cu efecte psihoactive

Tulcea: Mandate de arestare preventivă pentru şase tineri acuzaţi de vânzarea de substanţe cu efecte psihoactive

06 Oct 2016   •   21:20
 Tulcea: Mandate de arestare preventivă pentru şase tineri acuzaţi de vânzarea de substanţe cu efecte psihoactive

Tribunalul Tulcea a admis joi cererea procurorilor de a emite mandate de arestare preventivă pe numele celor şase persoane acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Cele şase persoane au fost reţinute miercuri în urma a 11 percheziţii efectuate în municipiu, acestea fiind suspectate că ar fi vândut substanţe cu efecte psihoactive mai multor tineri din oraş, pe care le-ar fi achiziţionat din judeţul Galaţi.

'Una din cele 11 percheziţii domiciliare a fost efectuată miercuri prin extindere, conform procedurii penale. Tribunalul Tulcea a emis azi (joi, n.red.) mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor şase acuzaţi', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, Dorin Visterneanu.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 4 plicuri cu fragmente vegetale mărunţite, aproximativ 40 de grame de fragmente de vegetale mărunţite, suspecte a fi substanţe etnobotanice, 54 de plicuri autosigilante goale, noi, precum şi telefoane mobile şi cartele telefonice. De asemenea, s-au ridicat peste 2.000 de lei, un pistol airsoft, susceptibil a fi deţinut ilegal, precum şi alte mijloace materiale de probă.

Analizele de laborator au relevat prezenţa în substanţele confiscate a substanţei MDMB-CHMICA care face parte din clasa cannabinoizilor sintetici şi care este considerată 'substanţă psihoactivă nouă' în înţelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului din Raportul anual 2014 al EMCDDA/Europol, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Tulcea.

Trei din cei şase tulceni sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, iar ceilalţi trei sunt acuzaţi pentru comiterea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - B.T. Tulcea, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

×