x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Udrea, îi pune condiții lui Predoiu: Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară, vin singură

Udrea, îi pune condiții lui Predoiu: Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară, vin singură

25 Mai 2022   •   16:31
Udrea, îi pune condiții lui Predoiu: Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară, vin singură

Fostul ministru Elena Udrea îi transmite ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, că este victima unui abuz în justiție și îi cere garanții că odată ce va ajunge în România se va putea bcuura de aceeași lege care a fost aplicată și altor persoane aflate în situația ei.

Elena Udrea, în prezent aflată în arest preventiv în Bulgaria, îi transmite ministrului Justiției că a fost condamnată ilegal și de aceea a plecat din țară, pentru a/și cputa dreptatea.

„Înțeleg, domnule ministru al Justiției, că sunteți preocupat de faptul că unii cetățeni români, abuzați de justiția pe care o păstoriți din 2007 (cu mici întreruperi), își caută dreptatea în Europa, deci în țări cu standarde mult mai înalte de justitțe decât România. Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți, domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o țară europeană pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat și din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercita fără drept funcția pentru că nu îndeplinea jurământul de credință, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestația în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR, cât și decizia CJUE din 21.12.20217”, scrie Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Elena Udrea îi amintește ministrului că nu și-a văzut fetița în vârstă de 3 ani de aproape două luni „din cauza acestor abuzuri ale justiției dumneavoastră”, iar în vreme ce „monstrul de la Caracal” nu a fost condamnat, s-a ajuns ca pentru o presupusă mită de 25.000 de euro să se pronunțe pedepse mai mari decât pentru crime, violuri sau tâlhării.

„Care este poziția dvs ca ministru al Justiției față de acest caz? Dar față de haosul general de la ÎCCJ, unde unii judecători dau decizii când pro, când contra Curții Constituționale, chiar și contra CJUE, iar alții ar vrea, dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt amenințați, unde nu s-a stabilit încă o poziție coerentă și unitară față de falsul conflict între CCR și CJUE (în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveți curajul să tranșați)? Ca membru al CSM, ați ridicat acest subiect în ședințele Consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală, ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza lașității unor magistrați și a slabei calități a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro decât pentru omor, răpiri, violuri și tâlhării. De 3 ani justiția dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu va preocupă?”, mai scrie Udrea.

Elena Udrea afirmă, în postarea sa, că cetățenii României aparțin Europei și, așa cum au dreptul să aleagă o școală mai bună, un loc de muncă mai bun, la fel au dreptul să își caute dreptatea dacă în țara lor „domnește haosul în Justiție”. El îi transmite lui Cătălin Predoiu că vine singură în țară, fără să fie nevoie să se străduiască Ministerul Justiției să o aducă, dacă i se dau garanții că legea va fi respectată în cazul ei, la fel ca și la alte persoane aflate în situația ei. Ea îi reamintește lui Predoiu că „a pus cărămizi” la temelia carierei sale.

„Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară, dacă dvs ca ministru al Justiției îmi garantați că în România mi se aplică și mie aceeași lege precum s-a aplicat tuturor celor în situația mea, vin singură, domnule Predoiu! Dacă nu puteți garanta unuia, sau mai multor cetățeni ai țări din guvernul căruia faceți parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneți în funcție? Domnule Predoiu, încă mai aveți șansa să vă ridicați și ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteți! Nu o ratați! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie”, mai spune fostul ministru Elena Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Udrea a plecat din țară înainte de pronunţarea deciziei şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Elena Udrea