x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un al doilea participant la protestul de marți de la Parlament a fost reținut

Un al doilea participant la protestul de marți de la Parlament a fost reținut

22 Dec 2021   •   09:06
Un al doilea participant la protestul de marți de la Parlament a fost reținut
Sursa foto: Lucian Alecu

Un al doilea participant la protestul de marți de la Parlament, un bărbat de 23 de ani, a fost reținut. Tânărul ar fi forțat poarta Senatului și a fost identificat după analizarea imaginilor video.

Primul, un bărbat de 50 de ani, bănuit că a pulverizat vopsea pe patru mașini la protestul de la Parlament, a fost reținut marți seara. Ministerul de Interne transmite că au fost identificate peste 160 de protestatari și s-au aplicat 58 de sancțiuni.

Potrivit MAI, patru mașini au fost distruse, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere în acest sens.

Conform unui comunicat de marți seara, din verificările efectuate de oamenii legii a reieșit că 14 persoane, din cadrul a șase organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, respectiv AUR, „s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”. De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la protest și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: barbat retinut