x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un bărbat din Capitală este cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni informatice la o bancă

Un bărbat din Capitală este cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni informatice la o bancă

22 Iun 2018   •   13:15
Un bărbat din Capitală este cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni informatice la o bancă

Un bărbat de 29 de ani este cercetat sub control judiciar pentru infracţiuni informatice la o unitate bancară, informează vineri IGPR.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, tânărul, din Timişoara, este cercetat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice Timiş şi procurorii DIICOT.

Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2015 - 2017, cel în cauză ar fi modificat neautorizat numărul de telefon şi adresa de email înregistrate în sistemele unei unităţi bancare, pe numele unei femei, de 45 de ani, solicitând, în numele acesteia, emiterea unui card bancar, cu ajutorul căruia bărbatul a efectuat retrageri de bani din contul acesteia, în valoare de 184.722 de euro.

Pe numele bărbatului de 29 de ani a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de alterare a integrităţii datelor informatice, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic. În cadrul dosarului penal, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind condusă la sediul poliţiei pentru audieri. Ulterior, pe numele bărbatului a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. AGERPRES

×