x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un cunoscut medic din Timişoara a fost arestat preventiv pentru luare de mită

Un cunoscut medic din Timişoara a fost arestat preventiv pentru luare de mită

01 Iun 2022   •   12:33
Un cunoscut medic din Timişoara a fost arestat preventiv pentru luare de mită

Fostul manager al Spitalului Municipal Timişoara, Octavian Mazilu, a fost arestat prerventiv pentru 30 de zile. El a fost reținut, marți, de ofițerii anticorupție pentru luare de mită.

Acesta a fost prins în flagrant, în timp  ce primea 300 de lei pentru recoltarea unei probe oncologice. Acesta este suspectat că a luat mită de la peste 20 de pacienţi, obținând sume între 100 și 200 de lei pentru consultații și între 1.000 și 2.000 de lei pentru operații.

"În perioada 18.03.2022 - 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale”, se arată în comunicatul DGA.

Flagrantul a fost organizat de Direcţia Generală Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Medicul este șeful Secţiei Chirurgie Generală Oncologică.

 

×
Subiecte în articol: luare de mita manager spital