x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un important primar, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. „Sunt acasă. Aştept să fiu sunat şi îmi fac bagajul"

Un important primar, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. „Sunt acasă. Aştept să fiu sunat şi îmi fac bagajul"

05 Aug 2020   •   19:02
Un important primar, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. „Sunt acasă. Aştept să fiu sunat şi îmi fac bagajul"

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a spus, pentru MEDIAFAX, după ce a aflat că a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, că „își face bagajul” pentru a merge la penitenciar.

„Sunt acasă. Aştept să fiu sunat şi îmi fac bagajul", a spus Gheorghe Nichita, pentru MEDIAFAX.

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat, miercuri, de judecătorii de la Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru corupție.

Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat de luare de mită.

În aceeași cauză a fost condamnat și omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu la opt luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, sentință menținută prin decizia de miercuri a Curții de Apel București.

Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China.

În urma cercetărilor, a rezultat că, în luna august 2013, în contextul implementării proiectului "Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași”, care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare, finanțat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, în calitate de primar al municipiului Iași, a pretins și primit de la ceilalți inculpați mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câștigarea licitației de către asocierea UTI - IBC și semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum și pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiții, susțin procurorii DNA.

Totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, potrivit procurorilor.

Prin decizia de miercuri, judecătorii au pus sub sechestru 2,4 milioane de lei, din conturile omului de afaceri Gabriel Mardarasevici și 1,2 milioane de lei din conturile lui Urdăreanu. Banii au fost mita pe care ar fi dat-o cei doi afaceriști fostului primar al Iașului.

În 13 noiembrie 2017, Nichita a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare, însă decizia a fost contestată de fostul edil.

Decizia CAB de miercuri este definitivă.

.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: gheorghe nichita