x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Unul dintre condamnații în dosarul Colectiv a fost prins în Republica Moldova

Unul dintre condamnații în dosarul Colectiv a fost prins în Republica Moldova

13 Mai 2022   •   14:32
Unul dintre condamnații în dosarul Colectiv a fost prins în Republica Moldova
Sursa foto: Matthew Ansley Unsplash.com

Angajata ISU București, Antonina Radu, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni de închisoare, a fost prinsă în Republica Moldova, a anunțat IGPR. Pe numele acesteia fusese emis mandat european de arestare deoarece nu a fost găsită la domiciliu.

„În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova”, a anunțat IGPR.

Potrivit polițiștilor, în acest caz, au fost demarate procedurile legale.

Antonina Radu, pompier, condamnată în dosarul Colectiv, a fost dată anterior în urmărire națională, fiind emis mandat de arestare european.

„Având în vedere hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare cinci mandate de executare a pedepsei cu închisoarea”, a transmis Poliția Capitalei.

Cristian Popescu Piedone s-a prezentat la sediul unei subunități de poliție, de unde a fost preluată și încarcerată.

„Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităților necesare, au fost încarcerate. Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european”, conchide Poliția Capitalei.

„Față de numita Radu Antonina Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penală a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnată la 8 ani si 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției”, potrivit Poliției Române, secțiunea „Persoane dispărute”.

×
Subiecte în articol: colectiv