x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Valentin-Alexandru Jucan: CSM nu a exercitat niciodată presiuni asupra CNA

Valentin-Alexandru Jucan: CSM nu a exercitat niciodată presiuni asupra CNA

31 Ian 2017   •   10:38
Valentin-Alexandru Jucan: CSM nu a exercitat niciodată presiuni asupra CNA
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Consiliul Superior al Magistraturii nu a exercitat niciodată presiuni asupra Consiliului Naţional al Audiovizualului, a declarat marţi Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

"Ca urmare a unor speculaţii apărute în presă referitoare la 'presiunile CSM asupra CNA de a amenda posturi de televiziune', fac următoarele precizări: raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare - MCV, publicat de Comisia Europeană, în data de 25 ianuarie, conţine referiri la modul defectuos în care CNA şi-a îndeplinit misiunea, în contextul în care au fost înregistrate, din nou, atacuri la adresa justiţiei, acestea neputând a fi considerate investigaţii jurnalistice corecte. Plenul CSM, sesizat de Inspecţia Judiciară, a constatat în mai multe rânduri astfel de cazuri. În baza protocolului de colaborare încheiat între CSM şi CNA, constatările în cauză au fost transmise spre analiză membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului. Niciodată Consiliul Superior al Magistraturii nu a solicitat CNA impunerea de sancţiuni, în conformitate cu cele constatate de plenul CSM", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Valentin-Alexandru Jucan a spus că membrii CNA au analizat sesizările primite exclusiv în baza Legii audiovizualului şi Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, confirmând sau nu, în totalitate sau în parte, constatările CSM.

Potrivit lui Jucan, plenul CSM, în deciziile sale, poate reţine fapte care exced aria de acoperire a Legii audiovizualului. www.agerpres.ro

×