x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 20 de localități din Vaslui sunt fără energie electrică de aproape o săptămână

20 de localități din Vaslui sunt fără energie electrică de aproape o săptămână

25 Apr 2017   •   15:48
20 de localități din Vaslui sunt fără energie electrică de aproape o săptămână

20 de localităţi din judeţul Vaslui sunt în continuare nealimentate cu energie electrică, potrivit ultimei raportări făcute de reprezentanţii Delgaz Grid.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Vaslui, Cristian Lapa, a declarat că cela mai mari probleme sunt în zona văii Prutului şi în oraşul Murgeni care este parţial nealimentat. Localităţile respective au rămas fără energie electrică, în urma viscolului puternic a căderilor abundente de zăpadă din perioada 20 – 22 aprilie.

Reprezentanţii societăţii furnizoare de energie electrică au dat asigurări că până pe data de 30 aprilie vor rezolva toate problemele pe liniile de medie tensiune, iar până pe 5 mai, toţi abonaţii vor fi realimentaţi.

Cea mai grava situatie este in comuna Suletea din Vaslui, unde zeci de stalpi de electricitate au fost pusi la pamant sau rupti de la jumatate.

Oamenii nu au curent de mai bine de trei zile si nu se stie cand vor fi remediate avariile din zona. Reteaua electrica e pusa la pamant in mai multe localitati din judetul Vaslui. In comuna Suletea nu mai este curent electric de trei zile pentru ca stalpii de electricitate s-au rupt din cauza viscolului si a ninsorilor abundente. Sunt batrani care locuiesc singuri si carora le este imposibil sa se descurce.

Oamenii sunt disperati pentru ca nu au cum sa ceara ajutor in caz de nevoie. „Suntem vai de capul nostru, este cumplit. Nu credeam ca o sa mai traiesc vremurile astea. Nici telefon, nici lumina. Eu sunt batrana, singura si-mi trebuie ajutor si nu pot sa dau niciun telefon sa chem pe cineva. Frigiderul s-a stricat, acum arunc toate alimentele”, povesteste o batrana. Oamenii suna mereu si intreaba autoritatile cand vor reveni la traiul civilizat. S-au saturat sa primeasca promisiuni.

„Tehnologie dar degeaba. Nimic nu functioneaza, unele s-au ars, semnal la telefoane nu avem, curent nu, apa de la pompa nu. Este strigator la cer”, spune un alt localnic din Suletea. Pana cand problema se va remedia, primarul comunei incearca sa gaseasca solutii. „Am gasit un generator la Onesti sa putem debloca oarecum situatia, mai ales ca avem nevoie si noi la primarie,” precizeaza Ciprian Tamas, primar Suletea.

Sursa: invaslui.ro

×