x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 48 de migranţi ilegali, prinşi la vama Vărşand

48 de migranţi ilegali, prinşi la vama Vărşand

08 Dec 2016   •   11:54
48 de migranţi ilegali, prinşi la vama Vărşand

Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, județul Arad, au depistat 24 de adulți și 18 minori din Irak și Maroc, solicitanți de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunși într-o cisternă, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Semiremorca era condusă de un bărbat de 48 de ani din județul Sălaj.

"Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care în cisternă au fost descoperite, ascunse, 42 de persoane, 14 bărbați, 10 femei și 18 copii", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit să este vorba de 41 de cetățeni irakieni și 1 marocan, 24 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani și 18 minori, cel mai tânăr având numai 2 luni, toți solicitanți de azil în România, se spune în comunicatul MAI.

Migranții sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul român pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

×