x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 500 de familii din Harghita trebuie să returneze ajutorul pentru încălzire

500 de familii din Harghita trebuie să returneze ajutorul pentru încălzire

14 Oct 2015   •   14:31
500 de familii din Harghita trebuie să returneze ajutorul pentru încălzire

Aproximativ 500 de familii din Miercurea Ciuc sunt nevoite să returneze ajutorul de încălzire acordat de stat, în perioada 2012-2014, după ce un control al Curţii de Conturi a stabilit că nu au respectat criteriile stabilite de lege.

Şefa Biroului Social al Primăriei Miercurea Ciuc, Biro Edit, a declarat pentru AGERPRES că este vorba de 200 de persoane despre care Curtea de Conturi a stabilit că au primit necuvenit ajutorul de încălzire pentru energie termică pentru anul 2014 şi alte 300 de persoane care trebuie să returneze banii primiţi în 2013 şi 2014.

Potrivit sursei citate, Curtea de Conturi a stabilit că familiile în cauză aveau depozite bancare care depăşeau 3.000 lei, nu au declarat anumite venituri sau nu au anunţat că au intervenit modificări în situaţia lor socială sau familială.

Biro Edit a spus că, în general, este vorba despre persoane în vârstă, cu pensii mici, care îşi puseseră deoparte bani pentru înmormântare şi care au returnat deja sumele primite. Alţi beneficiari ai ajutorului de încălzire, despre care Curtea de Conturi a stabilit că au primit necuvenit banii respectivi, au spus că vor returna suma în rate, întrucât au venituri mici.

Sumele care trebuie returnate variază, în funcţie de perioada pentru care au beneficiat, dar ajung şi la 800 sau 1.000 lei.

Biro Edit a spus că din cauza acestei situaţii, numărul celor care au depus cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire este mult mai mic decât în anii precedenţi. Datele statistice arată că în aceeaşi perioadă a anului 2014 depuseseră cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire un număr de 600 de persoane, în vreme ce până acum abia 230 de locuitori ai municipiului au solicitat acest sprijin.

×
Subiecte în articol: ajutor social pentru incalzire