x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Acuzatii de furt la Primaria Iasi

Acuzatii de furt la Primaria Iasi

de Cristinel C. Popa    |    28 Iul 2015   •   21:32
Acuzatii de furt la Primaria Iasi

Amantlac si tunuri imobiliare obtinute prin furt la Primaria Iasi! Acuzatii grave la adresa unuia dintre sefii de la Palatul Roznovanu (sediul Primariei Iasi - n. red.). Denisei Ionascu, secretar al Consiliului Local Iasi, i se reproseaza faptul ca, in urma cu cativa ani, ar fi sustras acte importante din sediul institutiei.

Liberalii ieseni sustin ca exista si dovezi in acest  sens. Mai mult, liderii PNL ii cer demisia Denisei Ionascu si spun ca ii dau o saptamana pentru a se retrage, altfel vor face publica o inregistrare pe care o detin si care dovedeste acest fapt. Concret, liderii PNL sustin ca actele pe care aceasta le lua acasa erau referitoare la restituirea  proprietatilor prin Legea 10 si ca secretarul Consiliului Local le folosea pentru a-i informa  pe afaceristii imobiliari despre terenurile ce ar putea aparea pe piata.

Mai mult, liberalii spun ca sunt in posesia inregistrarii unei convorbiri intre Gheorghe Nichita si Adina Samson, in timpul careia primarul suspendat ii povestea fostei iubite cum Denisa  Ionascu a fost prinsa de Politia Locala cand a luat acasa documente importante din Primarie. Liderii PNL spun ca vor face publica inregistrarea  peste o saptamana, daca Denisa Ionascu va refuza  sa-si dea demisia in acest timp. “Mi s-a adus la cunostiinta ca in urma  cu cativa ani doamna secretara a fost  surprinsa de angajati ai Politiei Locale cand  extragea din Primarie o serie o serie de dosare privind legea 10, binecunoscuta lege 10  a restituirii proprietatilor si din cate  cunosc acest caz a fost musamalizat la nivelul  Politiei Locale. Un lucru extrem de grav este ca  dumneaei voia sa aiba acasa acele dosare pentru a aduce la cunostiinta continutul  lor si titularilor drepturilor din acele  dosare unor persoane interesate in tranzactionarea drepturilor litigioase”, a spus Dragomir Tomaseschi,  copresedinte al PNL.

Secretarul Consiliului Local se apara, neaga acuzatiile si spune ca liberalii nu vor nimic altceva decat sa o denigreze, insa a spus ca nu va renunta la  locul de munca. “Sunt afirmatii de natura sa imi prejudicieze grav imaginea si voi analiza  impreuna cu avocatii mei demersurile  ulterioare pe care le vom face. Nu am ce sa comentez cu privire la aceste aspecte…Eu nu am de ce sa imi dau demisia  pentru ca nu am gresit cu absolut nimic. Nu  comentez afirmatiile facute de nimeni  altcineva. Nu am scos niciun act din Primarie”, a spus Denisa Ionascu, secretarul CL Iasi. Ionascu nu este la primul scandal in care este  implicate. Saptamana trecuta, chiar un consilier local PSD i-a  cerut demisia dupa ce s-a aflat ca secretarul  Consiliului Local folosea un apartament de  serviciu in oras, desi potrivit declaratiei sale de avere detine si o vila in apropierea Iasului.

×